Нідерландський євродепутат покинув ультраправу групу в Європарламенті, бо вона антиросійська

Понеділок, 24 жовтня 2022, 20:54

Депутат Європарламенту від Нідерландів Марсель де Грааф покинув ультраправу групу "Ідентичність і демократія" в Європейському парламенті, бо він стверджує, що вона є антиросійською.

Про це йдеться у публікації Politico, пише "Європейська правда".

Де Грааф, член партії "Форум за демократію" (FvD), яку очолює Тьєррі Боде, заявив, що хоче "деескалації російсько-українського конфлікту", скасування всіх санкцій проти Росії та припинення постачання зброї та фінансової підтримки України. 

Він звинуватив"Ідентичність і демократію" у "вкрай войовничій позиції". 

Минулого тижня фракція відсторонила де Граафа на три місяці за його русофільську позицію.

До групи "Ідентичність та демократія" також входять політичні сили "Національне об’єднання" Марін Ле Пен та "Ліга" Маттео Сальвіні. Усі вони останніми роками були у добрих стосунках із Кремлем, але після вторгнення в Україну почали поступово дистанціюватися від Росії.

Де Графф сказав, що його "не змусять замовкнути" ці "партії, які вважають за краще належати до еліти коштом своїх громадян", додавши, що він не єдиний, хто так думає у фракції. Він також повідомив, що планує створити нову групу у парламенті.

60-річний нідерландець був депутатом Європарламенту упродовж десяти років. Спочатку він належав до Партії свободи Герта Вілдерса (PVV), але раніше цього року перейшов до FvD через позицію PVV щодо щеплень від коронавірусу.

Як повідомлялося, в Угорщині колишнього євродепутата заочно ув'язнили за шпигунство на користь Росії.