В ОП закликали Європарламент підтримати визнання РФ державою-спонсором тероризму

Субота, 19 листопада 2022, 13:16

 Дипломатичний радник президента Володимира Зеленського Ігор Жовква заявив, що масовані обстріли Росією України підтверджують необхідність схвалення Європарламентом резолюції про визнання РФ державою-спонсором тероризму.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у повідомленні пресслужби президента.

Зокрема, Жовква провів зустріч із делегацією групи "Зелені – Європейський вільний альянс" Європейського парламенту на чолі з її співпрезидентом Террі Райнтке. До делегації також увійшли члени німецького Бундестагу та парламенту Фінляндії.

Основну увагу на зустрічі приділили спільним зусиллям із протидії російській збройній агресії проти України.

Ігор Жовква докладно поінформував європейських депутатів про масштаби та наслідки масованих обстрілів усієї території України з боку Росії, які вже стали для країни-агресора традицією.

"Така поведінка Росії є прямим обґрунтуванням необхідності ухвалення Європейським парламентом резолюції про визнання Росії державою – спонсором тероризму. І це рішення має бути прийняте вже наступного тижня", – наголосив він.

Як повідомлялося, Європейський парламент визначився з датою голосування за резолюцію, в якій Росія буде визнана державою-спонсором тероризму.