Сенатори США під час візиту до Києва пообіцяли продовжити двопартійну підтримку після виборів

Четвер, 3 листопада 2022, 20:51

Сенатор-республіканець Роб Портман та його колега-демократ Кріс Кунс запевнили, що двопартійна підтримка України продовжиться після проміжних виборів до Конгресу, які відбудуться наступного тижня.

Про це вони заявили під час візиту до Києва у четвер, пише "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

Сенатори повідомили журналістам, що вони мали "дуже позитивні" переговори з президентом Володимиром Зеленським і що вони відвідали енергетичний об'єкт, який, за словами Кунса, був атакований російським ударом за допомогою іранського безпілотника.

"Тепер ми бачимо, що мета Путіна - налякати Україну, намагаючись зробити зиму темною і холодною", - сказав Кунс.

Цей візит відбувається на тлі припущень, що республіканці, які вважаються фаворитами в боротьбі за контроль над Палатою представників після проміжних виборів 8 листопада, можуть послабити підтримку України з боку США.

У жовтні республіканець Кевін Маккарті заявив, що американські виборці не будуть "виписувати порожній чек" Києву під час рецесії. Портман, схоже, у Києві мав на увазі ці зауваження, коли сказав, що деякі з його колег-республіканців були "неправильно витлумачені".

"В інтересах національної безпеки Америки, щоб Росія не досягла успіху", - сказав Портман. Але він додав, що має бути "більше підзвітності" у наданні допомоги, не уточнюючи деталей.

Нагадаємо, конгресмен-республіканець Пол Госар, який є одним із найвідданіших прихильників експрезидента Дональда Трампа у Конгресі, запросив президентів України та Росії до штату Аризона, який він представляє, для проведення "мирних переговорів".

Також повідомлялося, що члени Конгресу з Демократичної та Республіканської партій обговорюють можливість ухвалити закон про виділення мільярдів доларів допомоги Україні наперед на тлі побоювань, що після виборів законодавці можуть більш скептично ставитися до підтримки Києва.