Більшість українців бачать Україну через 10 років процвітаючим членом ЄС

Понеділок, 7 листопада 2022, 14:31

Абсолютна більшість опитаних українців вважають, що через 10 років Україна буде процвітаючим членом ЄС.

Як пише "Європейська правда", про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Респондентам під час інтерв’ю пропонувалося обрати, з яким із двох сценаріїв майбутнього України – оптимістичним чи песимістичним – вони згодні в більшій мірі.

Серед опитаних 63% повністю поділяють думку, що через 10 років Україна буде процвітаючою країною у складі ЄС,  скоріше погоджуються з нею – 26%.

Натомість лише 5% респондентів мають песимістичні очікування, що через 10 років Україна буде спустошеною країною з відтоком людей.

Хоча із Заходу на Схід трохи знижується оптимізм, але фактично у всіх регіонах абсолютна більшість з надією бачать майбутнє України (від 90% на Заході до 76% на Сході).

"Потрібно враховувати, що нинішній регіон Схід – це Харківська і Донецька області, де рівень руйнувань і обстрілів особливо інтенсивний. Попри це, 76% вірять у краще майбутнє (і лише 14% бачать у майбутньому руїну). Важливо також звернути увагу на Південь, який зазначає також інтенсивних бойових дій, але де 89% бачать Україну успішною через 10 років (при лише 7% песимістів)" - зазначають соціологи.

Серед усіх вікових категорій абсолютна більшість оптимістично оцінюють майбутнє України. Зокрема, серед 18-29 річних показник становить 94%.

Опитування проводилося 21-23 жовтня.

Нагадаємо, громадяни України вважають найбільш дружніми країнами Польщу, Литву, Велику Британію, США та Канаду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: