Естонія: глава парламентської комісії подав у відставку через скандал з оголеними фото дітей

Понеділок, 7 листопада 2022, 18:36

Голова комісії Рійгікогу (парламенту Естонії) в закордонних справах Марко Міхкельсон з Партії реформ вирішив подати у відставку із посади через скандал із фотографіями, до якого виявився причетним.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

"Хоча атака на мене і мою сім'ю є несправедливою і ницою, я вирішив в інтересах спокійної роботи комісії подати у відставку з посади її голови", – сказав Міхкельсон у понеділок уранці в парламентській фракції Партії реформ.

Він додав, що не має наміру відмовлятися від участі в зовнішній політиці та політиці безпеки Естонії, а також від висування своєї кандидатури на наступних парламентських виборах.

27 жовтня видання Postimees і Delfi опублікували статті про Міхкельсона, де стверджували, що він робив непристойні фотографії дітей. За словами самого політика, за скандалом стоїть суперечка про право піклування над дітьми його нинішньої дружини.

У Партії реформ Естонії підтримали однопартійця, але останніми днями політичний тиск на Міхкельсона з боку інших партій став посилюватися.

Фракції опозиційних EKRE і центристів зажадали відкликання Міхкельсона з посади голови важливої парламентської комісії, а Isamaa і соціал-демократи, які входять до уряду, мали виробити свою позицію з цього питання найближчими днями. При цьому лідери двох цих партій у попередніх коментарях скептично оцінили шанси Міхкельсона зберегти займану посаду.

Кілька днів тому, нагадаємо, Національна асамблея Франції підтримала покарання найсуворішою дисциплінарною санкцією депутата від правопопулістського "Національного об’єднання" Грегуара де Фурна за його расистську ремарку під час засідання.