Бойова група НАТО в Болгарії досягла повної оперативної готовності

Середа, 14 грудня 2022, 22:35

Багатонаціональна бойова група Північноатлантичного Альянсу в Болгарії провела показові бойові навчання, підтвердивши таким чином досягнення повної оперативної готовності.

Як повідомляє "Європейська правда", про це в середу оголосило міністерство оборони Болгарії.

НАТО остаточно сформував нову бойову групу у Словаччині

Навчання під назвою "Удар у відповідь" відбулися на полігоні "Ново-Село" на північному заході Болгарії.

Учасники виконували завдання в оборонній операції – знищення артилерійських взводів противника, ведення утримуючого бою, виведення та переміщення механізованої роти через проходи в мінному полі та закріплення проходів, зупинка просування противника, проведення контратаки та відновлення оборони.

Фото: міністерство оборони Болгарії

До навчання залучались механізовані роти від сухопутних військ Італії, Болгарії та США, а також взводи від сухопутних військ Албанії, Греції та Північної Македонії.

Фото: міністерство оборони Болгарії

Командувач багатонаціональної групи НАТО бригадний генерал Дорін Тома заявив, що за підсумками навчань "бойова група довела свою повну боєздатність".

Багатонаціональна бойова група Альянсу в Болгарії була заснована в березні. До її складу входять близько 1100 військовослужбовців з кількох країн-членів НАТО, зокрема Болгарії, Греції, Італії та США, а також різні маневрені, піхотні, протиповітряні, протитанкові та інженерні підрозділи.

З жовтня 2022 року групу очолює Італія.