НАТО остаточно сформував нову бойову групу у Словаччині

Середа, 5 жовтня 2022, 22:08

Нова багатонаціональна бойова група НАТО в Словаччині в середу офіційно почала функціонувати після нещодавніх навчань "Сильна згуртованість-2022".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на TASR.

У навчаннях, які тривали з 20 по 22 вересня, взяли участь військовослужбовці з Чехії, Німеччини, Словаччини, Словенії та США, які мали на меті перевірити функціональність бойової групи та її здатність до спільної роботи під єдиним командуванням.

На завершення навчань група представників від кожної країни-учасниці оголосила про готовність бойової тактичної групи НАТО в Словаччині приступити до виконання завдань за призначенням.

В Альянсі нагадали, що після неспровокованого російського вторгнення в Україну члени НАТО вирішили створити чотири нові багатонаціональні бойові групи в Болгарії, Угорщині, Румунії та Словаччині.

"Ці кроки значно зміцнюють потенціал стримування НАТО та її здатність захищатися від будь-якої агресії у східній частині Альянсу", – йдеться в заяві Альянсу.

Водночас, як повідомлялося раніше, сотні британських солдатів будуть виведені з Естонії до Різдва, попри обіцянку уряду Британії зміцнити східний фланг НАТО на тлі російської агресії.

За оцінкою деяких країн, Росія настільки ослабла у війні проти України, що країнам Балтії не варто побоюватися російського вторгнення. Проте три балтійські держави визнали за необхідне бути готовими до такого розвитку подій, оскільки Путін діє не за загальноприйнятою логікою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.