Українська делегація під час візиту у США проситиме ATACMS - Politico

Середа, 21 грудня 2022, 10:39

Українська делегація на чолі з президентом Володимиром Зеленським під час візиту у США знову проситиме Джо Байдена надати Україні ракети ATACMS.

Про це повідомило видання Politico з посиланням на джерела, пише "Європейська правда".

Очікується, що під час зустрічі з Байденом та його командою з національної безпеки українська делегація здійснить черговий раунд прохань щодо постачання армійських тактичних ракетних систем великої дальності (ATACMS) та безпілотників Grey Eagle та Reaper, за словами джерел видання.

"Але американські чиновники не готові йти на поступки. Білий дім Байдена категорично відмовився відправляти ATACMS. За словами американських чиновників, це може коштувати дуже багато. Відправлення ракет далекого радіусу дії до Києва може спровокувати Путіна на застосування потенційно ще більш смертоносної зброї на території України", - пише видання.

Ця нерішучість США стурбувала українських чиновників і змусила вище військове керівництво країни звернутися за допомогою до інших, у тому числі до країн, які не входять до західного альянсу. Тепер українці побоюються, що не зможуть просунутися на полі бою цієї зими і втратить імпульс, який вони отримали після звільнення Херсона, наголошує Politico.

Зеленський відвідає США на запрошення президента Джо Байдена після того, як обоє лідерів обговорили візит Зеленського до Вашингтона під час телефонної розмови 11 грудня. 

Представник Білого дому повідомив також, що президент США Джо Байден оголосить про новий значний пакет допомоги Україні в галузі безпеки на суму близько $2 млрд, який міститиме батарею ЗРК Patriot.

21 грудня вранці Офіс президента України офіційно підтвердив візит Зеленського до Сполучених Штатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: