Глава МЗС очолила рейтинг політиків, які позитивно здивували німців у 2022 році

Четвер, 29 грудня 2022, 08:00

Співлідерка "Зелених", міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок опинилася на першому місці серед німецьких політиків, про яких громадяни відповіли, що позитивно здивовані їхньою діяльністю протягом року. 

Про це свідчать результати опитування дослідницьким інститутом Civey на замовлення Spiegel, пише "Європейська правда". 

В опитуванні респондентам запропонували обрати зі списку політиків з федерального уряду та опозиції, які найбільш приємно вразили їх протягом 2022 року. 26% назвали Анналену Бербок. При цьому, на другому місці з 15% опинилася співлідерка правопопулістської AfD Аліс Вайдель, на третьому з 11% - лідер християнських демократів Фрідріх Мерц, на четвертому - другий співлідер "Зелених", міністр економіки Роберт Габек (10%), на п’ятому - канцлер Олаф Шольц (7%). 

Глава МЗС Німеччини: з нинішньою Росією нормальних відносин бути не може

Близько 23% опитаних відповіли, що не можуть назвати політика, яким були би приємно здивовані. 

Результат Бербок цікавий тим, що її схвально прокоментували виборці-прихильники різних політсил. 

Частина тих самих політиків опинилися серед перших і в антирейтингу. У запитанні про політиків, які їх вразили найбільш негативно, на першому місці Роберт Габек, якого назвали 18%; Мерц із 16%, Бербок із 15%, Шольц із 13%. 

Як повідомлялося, в іншому опитуванні 45% німців висловилися проти постачання Україні німецьких танків Leopard 2, тоді як "за" - 33%.