В уряді Британії ще не ухвалили рішення про передачу Україні танків

Вівторок, 10 січня 2023, 16:29

Уряд Великої Британії наразі не ухвалив рішення про надання Україні танків західного зразка, але продовжить координувати допомогу спільно із союзниками.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters, про це у вівторок заявив речник британського прем’єра.

"Ми наразі не ухвалювали жодних остаточних рішень щодо надання танків... Поки не будуть ухвалені рішення з таких питань, ми не коментуємо домисли щодо того, яка техніка може або не може бути відправлене", – сказав він.

Франція непублічно тисне на Німеччину щодо надання Україні танків Leopard – ЗМІ

Водночас представник Сунака додав, що Британія "продовжить обговорювати з українськими колегами, в якій формі ми можемо надати допомогу, й це робиться спільно з нашими союзниками".

Напередодні британський телеканал Sky News із посиланням на джерела повідомив, що Велика Британія розглядає можливість вперше поставити Україні британські танки Challenger 2 для боротьби з російськими військами.

В останні дні на Заході активно коментують можливість надання Україні танків для протистояння повномасштабній російській агресії.

Приміром, канцлер Німеччини Олаф Шольц дотримується переконання у необхідності координувати поставки зброї в Україну із союзниками, а не діяти самостійно. Натомість президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн вважає, що партнери повинні передати Україні бойові танки західного зразка, якщо вона просить про це.