Лідер Китаю планує візит до Москви – ЗМІ

Вівторок, 21 лютого 2023, 17:37

Китайський лідер Сі Цзіньпін готується відвідати Москву для проведення саміту з президентом Росії в найближчі місяці.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на людей, знайомих з планами.

Пекін заявляє, що хоче відігравати більш активну роль, спрямовану на припинення війни, і люди, знайомі з планами поїздки Сі, кажуть, що зустріч з Путіним стане частиною поштовху до багатосторонніх мирних переговорів і дозволить Китаю повторити свої заклики не застосовувати ядерну зброю.

Західні столиці висловили скептицизм щодо дипломатичної ініціативи Китаю, загальні обриси якої вперше були озвучені минулого тижня головним дипломатом країни Ван Ї на Мюнхенській конференції з безпеки.

За словами співрозмовників, підготовка до візиту перебуває на ранній стадії, і його терміни ще не визначені. За їхніми словами, Сі може відвідати РФ у квітні або на початку травня, коли Росія святкуватиме перемогу у Другій світовій війні над Німеччиною - подію, яку минулого року Кремль використав для того, щоб прирівняти обраних лідерів України до нацистів.

Головний дипломат Китаю відвідує Москву у вівторок, щоб обговорити китайсько-російські відносини і "міжнародні та регіональні гарячі точки, що становлять спільний інтерес", повідомило міністерство закордонних справ Китаю. Ван Ї, ймовірно, обговорить поїздку Сі Цзіньпіна під час його перебування в Москві, кажуть люди, знайомі з планами саміту.

Детальніше про пропозицію Китаю читайте у статті Мюнхен поза зоною комфорту: що змінюють для України "мирний план" Китаю та підтримка США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.