Виставлений у Таллінні підбитий російський танк хочуть відправити у тур низкою міст

Вівторок, 28 лютого 2023, 12:51

Виставлений у Таллінні російський T-72, підбитий силами оборони України, пропонують тимчасово виставити ще у семи естонських містах, якщо погодиться місцева влада.

Про це повідомляє ERR, пише "Європейська правда".

Міністерство оборони Естонії пропонує, щоби перед розміщенням у військовому музеї Віімсі танк побував у Раквере, Йихві, Нарві, Тарту, Віру, Віл’янді та Пярну.

Міністр оборони Ханно Певкур надіслав листи місцевим меріям з такою пропозицією, зазначивши, що логістику та охорону експоната відомство бере на себе. 

Чи погодяться міста - поки невідомо. Так, з Раквере вже надходили сигнали, що місцева влада ставиться до ідеї без ентузіазму та вбачає у цьому передвиборчий піар міністра; є питання і щодо найбільш російськомовного міста Естонії Нарви, де спроби демонтувати радянський танк-пам’ятник викликали чималий спротив, хоча врешті це і зробили. 

На Площі Свободи у Таллінні танк залишатиметься до 2 березня.

Нагадаємо, підбиті в Україні російські танки виставили у чотирьох європейських столицях - балтійських держав та Берліні. Танк з Берліна далі повезуть у Нідерланди

У Берліні та Вільнюсі були епізоди, коли до танків приносили квіти люди, які вочевидь виправдовують Росію або виступають проти допомоги Україні зброєю, тому що вони "проти війни".