В МЗС відреагували на недружні заяви керівництва Грузії щодо України

Понеділок, 13 березня 2023, 12:42

У Міністерстві закордонних справ у відповідь на заяви керівництва уряду і парламенту Грузії щодо України зазначили, що офіційний Тбілісі не там шукає ворогів.

Про це, як передає "Європейська правда", йдеться у коментарі речника МЗС України Олега Ніколенка на його сторінці у Facebook.

"Майже дослівно повторюючи тези російської пропаганди, представники грузинської влади звинуватили Україну в підготовці державного перевороту в Грузії, втягуванні її у війну з Росією, надсиланні сил для розпалювання громадянської війни", - зазначив він.

"Ми категорично відкидаємо подібні інсинуації, які не мають нічого спільного з реальністю. Не там шукає ворога грузинська влада", - заявив Ніколенко.

Разом з тим він висловив переконання, що заяви грузинських політиків не зможуть похитнути міцні відносини дружби українського та грузинського народів.

"Ми високо цінуємо підтримку грузинів у той час, коли українці борються за свою незалежність. Зі свого боку, Україна була і залишатиметься другом грузинського народу, якому бажаємо не зупинятися в розбудові європейського майбутнього", - зазначив речник МЗС.

Нагадаємо, у неділю прем’єр Грузії Іраклій Гарібашвілі закликав президента України Володимира Зеленського та українських політиків утриматися від втручання у внутрішні справи його країни. Також він назвав українських політиків невдахами.

У п'ятницю віцеспікер парламенту Грузії Гія Вольський заявив, що прихильники колишнього президента Міхеїла Саакашвілі, які воювали в Україні, повернулися в країну, щоб підштовхувати молодь до революційного сценарію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: