У Цюриху всі поліцейські велосипеди обладнають маячками й сиренами

Четвер, 30 березня 2023, 23:01

Поліція швейцарського кантону Цюрих після року тестування вирішила обладнати всі електровелосипеди, які використовують поліцейські, проблисковими маячками й сиренами.

Як пише "Європейська правда", про це поліція повідомила в четвер.

У вересні 2018 року поліція Цюриха отримала три швидкісні електровелосипеди для тестування. Після того як патрулі на таких велосипедах довели більшу ефективність, їх придбали ще сімнадцять.

Далі було вирішено перевірити, чи є потреба у використанні сирен і проблискових маячків на електровелосипедах поліції.

З квітня 2022 року почалось тестування, в межах якого на два велосипеди встановили додаткове обладнання: окрім візуальних і звукових сигналів поліції, це був також мобільний телефон для відстеження місцеперебування транспорту.

Фото: поліція Цюриха

"Те, що прозвучало як справжній першоквітневий жарт, насправді вже десятки разів зарекомендувало себе в реальних поліцейських операціях і тепер буде остаточно впроваджено після тестової фази, яка триватиме близько року", – підкреслили в поліції Цюриха.

Як приклад там зазначили швидше реагування на виклики й маневреність електровелосипеда, які в окремих випадках мали більшу вигоду, ніж поліцейський автомобіль.

Зазначається, що Цюрих став першим кантоном у Швейцарії, де всі електровелосипеди поліції будуть обладнані поліцейськими сигналами і маячками.

Нагадаємо, в Нідерландах кілька років тому на поліцейську службу прийняли орлів, які мають стежити за безпілотниками.