Рада звернулася до країн НАТО із закликом підтримати вступ України

Понеділок, 10 квітня 2023, 16:43

Верховна рада звернулася до держав-членів НАТО, а також до Парламентської асамблеї НАТО щодо прискорення вступу України в альянс.

Про це повідомив у Facebook депутат від Європейської солідарності Олексій Гончаренко, пише "Європейська правда".

Рада закликає парламенти держав-членів НАТО і Парламентську асамблею НАТО виконати рішення Бухарестського саміту 2008 року щодо членства України.

Постанова була проголосована в цілому, її підтримали 352 нардепи.

Нардепи вважають, що країни-члени Альянсу мають звернутись до своїх урядів із проханням сприяти ухваленню спільних з Україною документів на підтримку наближення її до майбутнього членства під час весняної сесії ПА НАТО в Люксембурзі та Вільнюського саміту НАТО у липні.

У вересні 2022 року Україна подала заявку на членство в Північноатлантичному альянсі й розраховує, що на прийдешньому саміті у Вільнюсі отримає нові запевнення щодо вступу до НАТО. Президент Володимир Зеленський раніше говорив, що Україна не погоджуватиметься на альтернативні пропозиції, які могли б замінити членство в НАТО.

Напередодні глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що питання надання Україні Плану дій членства в НАТО більше не стоїть на порядку денному. За його словами, Україна подала заявку на вступ і на саміті у Вільнюсі очікує на рішення, які наближають членство України в НАТО.

Читайте також: Прямий шлях до членства: як відмова від ПДЧ змінила процедуру вступу України до НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: