Прем’єрка Франції розкритикувала підлеглу за інтерв’ю журналу Playboy – ЗМІ

Неділя, 2 квітня 2023, 19:56

Прем’єр-міністерка Франції Елізабет Борн у приватному порядку назвала недоречним інтерв’ю державної секретарки Марлен Ск’япи журналу Playboy.

Про це з посиланням на джерела в оточенні голови французького уряду повідомили BFMTV та Le Figaro, пише "Європейська правда".

В інтерв’ю журналу, відомому еротичними фотосесіями, Ск’япа розповіла про гендерну рівність та боротьбу за права жінок у Франції. Саме інтерв’ю буде опубліковане 6 квітня, для нього працівниця уряду Борн також знялась у фотосесії, але в одязі.

Анонс інтерв’ю викликав критику насамперед політичних опонентів чинного уряду Франції. Вони пригадали, що нещодавно президент Емманюель Макрон давав інтерв’ю дитячому виданню Pif, а міністр праці Олів’є Дюсорт – відомому французькому порталу про ЛГБТ+ Têtu (там він зробив камінг-аут).

Для опонентів Макрона та уряду Борн це стало аргументом стверджувати, що вони ігнорують занепокоєння населення на тлі масових протестів через пенсійну реформу.

Сама Ск’япа відреагувала на критику у свій бік публічно, написавши у Twitter, що боротба жінок за право контролювати свої тіла відбувається всюди і завжди, а "у Франції жінки вільні незалежно від того наскільки вони ретроградні чи лицемірні".

Нагадаємо, минулого тижня офісу Макрона довелось пояснити, чому він зняв "розкішний годинник" під час інтерв’ю про пенсійну реформу.