Австралійський виробник поставить Україні до сотні систем віддаленого керування озброєнням

Понеділок, 3 квітня 2023, 18:50

Австралійський виробник поставить для потреб Збройних сил України до однієї сотні систем віддаленого керування озброєнням.

Як повідомляє "Європейська правда", про це стало відомо з оголошення Electro Optic Systems. 

EOS оголосила про укладання контракту з українським "Спецтехноекспортом" про постачання даних "важких" систем (Remote Weapon Systems, RWS) вартістю до 80 млн доларів, включно із запчастинами та супунім обслуговуванням.

Угода передбачає постачання протягом 2023-2024 років, із демонстраційним тестуванням у наступні тижні. Згідно з типовими підходами для контрактів воєнного часу, він допускає дострокове розірвання на користь імпортера. 

Так звані RWS дозволяють обслузі різної піхотинської зброї вести вогонь по противнику з більш безпечних умов, залишаючись всередині БМП чи іншої платформи, з якої використовується така система.

RWS є на озброєнні у багатьох армій Північної Америки, Європи та Південно-Східної Азії. Портал "Мілітарний" зазначає, що їх вже використовують і українські військові - у складі бойових машин Bushmaster, переданих Австралією в рамках військової допомоги.

Як повідомлялося, Данія і Норвегія передадуть Україні 8 тисяч артилерійських снарядів. Також стало відомо, що перші МіГ-29 від Польщі вже в Україні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: