В МЗС Росії – істерика через заяви США, що Україна може бити по своїй території в Криму

П'ятниця, 26 травня 2023, 16:30

Міністерство закордонних справ Росії у п’ятницю викликало "старших дипломатів" посольства США через заяви радника американського президента з нацбезпеки Джейка Саллівана про те, що Крим – це територія України.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Російське МЗС заявило, що висловило "рішучий протест" через "неприйнятні висловлювання" Саллівана, який "фактично схвалив удари збройних формувань режиму в Києві по російській території, включно з Республікою Крим і Бєлгородською областю".

Також зовнішньополітичне відомство стверджує, що "ворожі дії США, які давно стали стороною конфлікту, кинули російсько-американські відносини в глибоку і небезпечну кризу, що загрожує непередбачуваними наслідками".

Хоча МЗС РФ не вказало, про які саме заяви Саллівана йдеться, та західні ЗМІ пов’язали це з інтерв’ю радника Байдена телеканалу CNN у неділю, 21 травня.

"Ми не накладали обмежень на здатність України завдавати ударів по своїй території в межах її міжнародно визнаних кордонів. Ми сказали, що не дозволимо Україні з американськими системами, західними системами атакувати Росію. І ми вважаємо, що Крим – це Україна", – сказав він тоді.

Нагадаємо, в Державному департаменті США наголосили, що Україна має право, а також усі можливості для звільнення усіх захоплених Росією територій, включно із Кримом.

Читайте також: Повернути Крим – реально. Як Захід змінює ставлення до військової перемоги України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: