Прем'єр Нідерландів назвав "дуже чутливим" питання передачі F-16 Україні

Четвер, 4 травня 2023, 14:54

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, коментуючи можливу передачу винищувачів F-16 Україні, заявив, що у цьому питанні немає табу.

Про це він сказав в ході брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським та прем’єром Бельгії Александром де Кроо, повідомляє "Європейська правда".

"Ми працюємо з такими партнерами, як Бельгія і Данія, Велика Британія, щоб довести це питання до кінця", – зазначив Рютте.

Він назвав можливу передачу F-16 Україні "дуже чутливою темою" і додав, що такі вагання вже були раніше з іншими видами озброєння, але врешті-решт питання було вирішене.

Напередодні прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила, що союзники продовжують дискусії про можливість передачі Україні винищувачів F-16. 

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба заявляв, що рано чи пізно західні союзники ухвалять рішення про надання Україні західних винищувачів F-16, як це було з іншими видами озброєння.

Міністр оборони Олексій Резніков заявляв, що західні партнери досі не передали на озброєння України сучасні літаки через власний прагматизм.

Читайте також: Допомога найвищого рівня: на які військові літаки може розраховувати Україна