Глава МЗС Чехії відреагував на загибель українського баскетболіста у Німеччині

Понеділок, 12 лютого 2024, 15:55

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський прокоментував загибель внаслідок нападу у Німеччині 17-річного українського баскетболіста Володимира Єрмакова.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він написав у Twitter (X).

За його словами, він "вбитий горем" через безглуздий напад у Дюссельдорфі, який забрав життя Володимира Єрмакова та внаслідок якого поранення отримав його партнер по команді Артем Козаченко.

"Мої думки з їхніми сім'ями. Насильству та ненависті має бути покладено край", – зазначив Ліпавський.

За даними правоохоронців, увечері 10 лютого на автобусній зупинці на площі Віллі Брандта в місті Оберхаузен між двома групами молодих людей спалахнула жорстока суперечка.

Спочатку вони сперечалися в автобусі, однак перепалка завершилася фізичною сутичкою після виходу з автобуса на вищезгаданій площі. Внаслідок інциденту четверо молодих людей отримали серйозні поранення, імовірно, ножові. Нападники з місця злочину втекли.

Невдовзі 17-річний українець від отриманих травм помер у лікарні попри проведену операцію. Наступного дня правоохоронці затримали двох підозрюваних – 15-річного хлопця з Гельзенкірхена та 14-річного з Герне. Обидва були відомі поліції.

Раніше Федерація баскетболу України повідомила про загибель 17-річного українського баскетболіста Володимира Єрмакова в Німеччині, Федерація баскетболу міста Києва додає, що хлопець загинув внаслідок нападу.

Згодом Міністерство закордонних справ України повідомило, що німецька поліція затримала вбивцю українського баскетболіста Володимира Єрмакова.