Білий дім відреагував на пропозицію спікера Джонсона дати допомогу Україні в кредит

Четвер, 14 березня 2024, 20:51

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Білий дім продовжує підтримувати законопроєкт щодо допомоги Україні, ухвалений минулого місяця Сенатом США.

[SOURCE]Про це, як пише "Європейська правда", він сказав у коментарі "Голосу Америки".

Відповідаючи на питання про ставлення до пропозиції спікера Палати представників Майка Джонсона – який підтримує надання Україні фінансової допомоги в кредит – Кірбі вказав, що Білий дім віддає перевагу сенатському законопроєкту.

"Ми вважаємо, що той законопроєкт, який був ухвалений у Сенаті, дуже добре відповідає нашому сильному бажанню продовжувати підтримувати Україну. Він добре відповідає потребам оборони України, а також потребам оборони Ізраїлю та іншим питанням нашої національної безпеки в усьому світі", – зазначив представник Білого дому.

Спікер Джонсон пообіцяв розблокувати допомогу Україні, але з принциповими змінами

"Тож ми продовжуємо закликати спікера Джонсона винести цей законопроєкт на розгляд, проголосувати за нього та рухатися далі. Ми знаємо, що є сильна підтримка його в обох партій, якщо буде можливість голосувати", – додав він.

Раніше Джонсон у спілкуванні з сенаторами-республіканцями сказав, що його палата підготує свій проєкт для підтримки України, який може запропонувати підтримку у вигляді кредиту або ленд-лізу з міркувань захисту інтересів американських платників податків.

Напередодні міністр юстиції Денис Малюська заявив, що в уряді України готові погодитись на фіндопомогу від США в кредит, щоб прискорити її схвалення в Конгресі.

У Державному департаменті США, коментуючи ідею про допомогу у вигляді кредиту, заявили, що "обтяжувати Україну мільярдним зовнішнім боргом" в умовах повномасштабної війни не є доречним.