Суд в Іспанії вирішив все ж не блокувати роботу Telegram

Понеділок, 25 березня 2024, 17:30 - Марія Ємець

Суд в Іспанії переглянув початкове рішення про блокування роботи Telegram після скарг медіакомпаній на порушення авторських прав.

[SOURCE]Про це повідомляє El Pais, пише "Європейська правда".

Суддя Національного суду Сантьяго Педрас вирішив призупинити блокування Telegram, визнавши, що початкове рішення було "надмірним і непропорційним". 

Суд звернувся до Офісу уповноваженого із загальних питань з проханням надати пояснення щодо особливостей роботи Telegram і поділитися оцінкою того, як призупинення роботи платформи може вплинути на користувачів, а після того суддя оголосив, що початкове рішення переглянули.

У новому рішенні йдеться, що попри реальні проблеми з порушенням законодавства за допомогою платформи Telegram вона одночасно є важливою для користувачів і "має деякі переваги", які не надають інші подібні платформи, і забезпечує "захищену приватність". 

Згадали у тому числі потенційний "економічний вплив" у разі призупинення роботи Telegram для організацій, які активно використовують платформу для комунікації. 

Крім того, суддя зазначив, що блокування все одно можна було би обходити за допомогою VPN. 

В Іспанії Telegram має понад 8 млн користувачів. 

Нагадаємо, минулого тижня Вищий суд Іспанії постановив призупинити надання послуг платформи Telegram в країні після скарг медіакомпаній на те, що вона дозволяє користувачам завантажувати контент без дозволу.

Також стало відомо, що ЄС розслідує можливе порушення Apple, Google та Meta нового цифрового закону.