17 лютого 2024

Новини
21:12
Помпео: заяви Трампа, що так налякали Україну, не обов’язково втіляться
Попри резонансні заяви Дональда Трампа, що здобули резонанс в Україні, його варто оцінювати за реальними діями, не вважаючи, що заяви точно здійсняться.
20:39
ЗМІ: в уряді України обговорюють обмеження на торгівлю з Польщею у відповідь на блокади
В українському уряді нібито обговорюють запровадження обмежень на торгівлю з Польщею у зв’язку з тим, що проблема з регулярними блокадами кордону не вирішується.
19:49
фотоУ Молдові під кордоном з Україною знайшли уламки ще одного "Шахеда"
У Молдові виявили нові уламки "Шахеда" приблизно у тому ж місці, що й знайдені минулими вихідними.
19:23
У ЄБРР розкрили деталі спільної з Італією позики для "Укргідроенерго" на 200 млн євро
Європейський банк реконструкції та розвитку повідомив деталі позики на 200 млн євро для компанії "Укргідроенерго", половину грошей для якої надала Італія. 
18:51
Зеленський у Мюнхені зустрівся з двопартійною делегацією Сенату США
Президент України Володимир Зеленський на полях Мюнхенської безпекової конференції зустрівся з двопартійною делегацією членів Сенату Конгресу США та подякував їм за рішення щодо пакета з допомогою для України. 
18:32
На полях "Мюнхена" зустрілася робоча група щодо інтеграції України в НАТО
Заснована в останній день січня робоча група з безпекових питань і євроатлантичної інтеграції України провела свою другу зустріч – на полях Мюнхенської конференції з безпеки.
18:30
Кулеба у Мюнхені порадив європейцям, як знайти гроші на снаряди для ЗСУ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що брак фінансування зброї для України пов’язаний з тим, що у частини європейських лідерів є хибне сприйняття російської агресії.
18:04
Орбан: парламент розгляне вступ Швеції в НАТО "на початку весняної сесії"
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що парламент країни має ратифікувати вступ Швеції у НАТО "на початку весняної сесії".
17:50
Орбан вважає відставку президентки правильною, але "втратою для країни"
Прем’єр Угорщини Віктор Орбан назвав "втратою для країни" відставку президентки Угорщини через резонансне помилування злочинця, але додав, що вважає її правильною.
17:00
Зеленський розповів, коли чекати новин щодо двосторонньої безпекової угоди із США
Президент України Володимир Зеленський зазначив, що робота над двосторонньою безпековою угодою із США триває, але пріоритетом поки що залишається рішення Конгресу щодо допомоги Україні. 
16:33
Зеленський розповів, чи відчуває "зраду" через зависле у Конгресі США рішення про допомогу 
Володимир Зеленський сказав, що не сприймає ситуацію у Конгресі з рішенням щодо подальшої підтримки України як "зраду" і переконаний, що з неї врешті знайдуть вихід, та що Київ не розглядає альтернативи допомозі США. 
16:09
доповненоВіцепрезидентка США про рішення щодо допомоги Україні: "Зараз не час для політичних ігор"
Віцепрезидентка США Камала Гарріс заявила, що такі питання як підтримка України у протистоянні російській агресії не мають бути предметом політичних ігор для США.
15:35
Зеленський: рішення Конгресу щодо допомоги Україні – це зараз ключове питання
Президент України Володимир Зеленський акцентував, що позитивне голосування Конгресу США за виділення коштів на подальшу військову допомогу для України зараз є ключовим питанням. 
15:32
виправленоПрезидент Чехії каже, що знайшов 800 тисяч снарядів для постачання в Україну
Президент Чехії Петер Павел стверджує, що його країна знайшла креативний спосіб дістати снаряди для України, але потребує фінансування для цього.
15:06
Данія закликала Європу не ховатися за проблемами виробництва у постачанні зброї в Україну
Очільниця уряду Данії Метте Фредеріксен вважає, що держави Європи мають можливість поставити до України більше зброї.
15:02
Італія та ЄБРР підписали з Україною низку угод для підтримки української енергетики
Італія, Європейський банк реконструкції та розвитку і українська сторона підписали низку угод щодо підтримки енергетичного сектора України.
14:46
Безпековий договір з Нідерландами "на фінальному етапі" – Рютте
Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте анонсував підписання безпековрго договору та пообіцяв збереження домовленостей за нового уряду.
14:21
У Парижі поліцейські застрелили чоловіка, що погрожував їм сікачем
Паризькі поліцейські вранці у суботу застрелили під час затримання чоловіка, озброєного сікачем, який їм погрожував.
14:07
Зеленський розповів, чого чекає від Марка Рютте, коли той стане генсеком НАТО
Президент України Володимир Зеленський розраховує на підтримку Марка Рютте, головного претендента на посаду генсека НАТО, щодо запрошення України до Альянсу.
14:02
На сході Польщі щось бахнуло, поліція взялась перевірити
У кількох населених пунктах Мазовецького воєводства, що на сході Польщі, місцеві жителі поскаржились на потужний вибух напередодні ввечері, поліція розпочала розслідування.
13:49
У ЄС розкрили деталі нової оборонної стратегії: у Києві відкриють офіс оборонних інновацій
Європейський Союз через кілька тижнів має представити стратегію оборонної промисловості, яка робитиме наголос на збільшенні інвестицій в місцевий оборонний сектор і враховуватиме уроки повномасштабного вторгнення в Україні.
13:24
фотоНорвегія передає Україні партію медичного обладнання для військових
Збройні сили Норвегії оголосили про передання Україні партії медичного та іншого обладнання, яке вони вже не використовуватимуть.
13:09
Кулеба в Мюнхені поговорив із Блінкеном про допомогу США, зокрема ATACMS
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів переговори з державним секретарем США Ентоні Блінкеном 17 лютого на полях Мюнхенської безпекової конференції.
12:54
фотоЗеленський і Алієв поговорили про мир англійською, а не російською
Президенти України та Азербайджану Володимир Зеленський та Ільхам Алієв провели зустріч на полях Мюнхенської безпекової конференції.
12:52
Генсек НАТО: Чим довше США зволікають з допомогою, тим більше українців гинуть на фронті
Генеральний секретар НАТО Єнс Сттолтенберг емоційно закликав Конгрес США якомога швидше схвалити додаткове фінансування для України, наголосивши, що військова підтримка інших союзників Альянсу вже перевищує американську.
12:34
Столтенберг: НАТО сильніший за Росію, надолужує прогалини у виробництві зброї
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний Альянс у військовому плані сильніший за Росію, хоча її повномасштабне вторгнення в Україну й виявило певні недоліки.
12:03
ексклюзивДанія хоче наступною підписати безпековий договір з Україною – прем’єрка
Очільниця уряду Данії Метте Фредріксен заявила українському президенту Володимиру Зеленському, що країни півночі прагнуть також якнайшвидше долучитися до угод про безпекові зобов’язання перед Україною.
11:59
Зеленський: Європа не готова до війни з Росією
Президент Володимир Зеленський вважає, що жодна європейська держава наразі не готова до війни з Росією, оскільки їхнє населення в останні роки не готували до такої можливості.
11:42
Зеленський хоче поїхати з Трампом на фронт, аби той побачив реальність війни
Президент Володимир Зеленський висловив готовність поїхати з Дональдом Трампом, імовірним кандидатом у президенти США, на фронт в Україні, аби він побачив реальність війни, яку хоче зупинити "за 24 години".
11:32
Шольц обіцяє, що рекордні інвестиції Німеччини у оборону триватимуть десятиріччями
Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц взяв публічне зобов’язання щодо тривалого зростання оборонних витрат Німеччини.
11:22
Зеленський на Мюнхенській конференції закликав не боятись поразки Путіна
Президент Володимир Зеленський у промові на Мюнхенській безпековій конференції 17 лютого назвав п’ять кроків, які може вжити Захід для того, аби допомогти Україні наблизити поразку Росії у повномасштабній війні.
10:58
Зеленський у Мюнхені – Заходу: Наші дії обмежуються достатністю та дальністю зброї
Президент Володимир Зеленський під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції 17 лютого знову закликав західні держави збільшити військову допомогу Україні, наголосивши, що Київ уже довів здатність перемагати РФ на полі бою.
10:36
Шольц про можливе постачання Taurus Україні: Потрібен правильний момент
Федеральному канцлеру Німеччини Олафу Шольцу на Мюнхенській безпековій конференції довелося виправдовуватися за те, що Німеччина не постачає ракети Taurus Україні.
10:36
Welt: Шольц заблокував обрання фон дер Ляєн генсеком НАТО через ставлення до РФ
Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн минулого року розглядалась як одна з найімовірніших кандидаток на посаду генерального секретаря НАТО, але канцлер Німеччини Олаф Шольц не дав згоди на її майбутнє призначення.
10:14
Більшість фінів підтримують страйки та невдоволені діями уряду
Профспілкові страйки проти реформи ринку праці, яку ініціював уряд Фінляндії, користуються підтримкою більшості населення країни.
Аналітика короткоЧому Канада гальмує із наданням Україні військової допомоги
09:52
фотоУкраїнське МВС отримало технічну допомогу від США для слідчих
Сполучені Штати напередодні, 16 лютого, передали Міністерству внутрішніх справ партію допомоги для слідчих підрозділів.
09:41
Українці скаржаться на посилення контролю під час в’їзду до Сербії
Українське посольство в Сербії звернуло увагу на зростання кількості звернень про посилення прикордонних перевірок під час в’їзду до країни.
09:32
WSJ: США планують подальшу військову допомогу Ізраїлю, який критикують через дії в Газі
Адміністрація Джо Байдена готується відправити Ізраїлю нову партію військової допомоги, незважаючи на те, що США наполягають на припиненні вогню в секторі Гази через значну кількість цивільних жертв.
08:54
CNN дізнався, яку саме протисупутникову зброю, за даними США, може розробляти Росія
Діяльність Росії, яка в останні дні призвела до занепокоєння загрозою національній безпеці США, пов’язана зі створенням ядерної космічної зброї, здатної створювати енергетичну хвилю й виводити з ладу значну кількість супутників.
08:33
У ЄС обіцяють виробляти 2 млн артилерійських снарядів для України щороку
Єврокомісар із питань фінансів Йоганнес Ган вважає, що з 2025 року Європейський Союз зможе виготовляти до двох мільйонів артилерійських снарядів для України щороку.
08:17
Британія викликала представника посольства РФ у зв’язку зі смертю Навального
Міністерство закордонних справ Великої Британії напередодні, 16 лютого, викликало представника російського посольства у зв’язку з повідомленнями про смерть російського опозиціонера Алексєя Навального.