Сейм Литви пом'якшив обмеження на продаж алкоголю та його рекламу

Новини — Четвер, 9 травня 2024, 18:03 —

Сейм Литви у четвер прийняв поправки до Закону про контроль над алкоголем, які пом'якшують обмеження на продаж та рекламу алкогольних напоїв.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на LRT.

За запропоновані Міністерством економіки та інновацій поправки проголосували 59 депутатів, проти – 25, утрималися – 11.

Сейм дозволив продаж алкогольних напоїв з вмістом алкоголю до 15% на ярмарках, виставках і масових заходах. Досі на таких заходах дозволявся продаж лише пива та сидру з вмістом алкоголю до 7,5%.

Реклама:

Поправки також пом'якшують умови отримання ліцензій на продаж алкоголю, які не видаватимуться до погашення судимості. Досі засуджені особи взагалі не могли їх отримати.

Сейм також легалізував алкоголь як представницький подарунок і створив більш конкурентне середовище для продавців алкоголю на заходах.

Крім того, згідно з ухваленими поправками, не вважатиметься рекламою алкоголю інформація, пов'язана з алкоголем, та інформація про поєднання їжі та напоїв на онлайн-платформах, таких як Bolt Food або Wolt, а також інформація про нагороди, отримані компаніями, технології та традиції виробництва напоїв.

Сейм також дозволив проводити дегустації алкоголю на території виробництва алкоголю. Наразі дегустації дозволені лише на ярмарках та виставках.

Наразі в Литві діє повна заборона на рекламу алкоголю, а публікувати можна лише інформацію про маркування, країну походження або виробника. Ця інформація доступна лише на офіційних веб-сайтах виробників та продавців.

Нагадаємо, у березні у Румунії остаточно затвердили закон про заборону продажу енергетиків неповнолітнім

Також повідомлялось, що Данія готує обмеження продажу підліткам слабоалкогольних напоїв та підвищення цін на жувальний тютюн через зростання його популярності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: