18 листопада 2014

Статті
Переможець із Трансільванії. Чого чекати від "німецького" президента Румунії?
Новий президент Румунії належить до нечисленної громади трансільванських саксів – етнічних німців. Його обрання визначили не так мешканці країни, як румунська діаспора... Йоханнес не поділяє ентузіазму політиків, які обіцяють "відновити Велику Румунію", висуваючи Україні територіальні претензії...
Інтерв'ю
"Вони хотіли проводити реформи, але, схоже, більше хотіли в новий уряд"
Керівник Європейської бізнес-асоціації Анна Дерев'янко: "Годі говорити, що цей уряд значно відрізняється від попередніх - чи в кращий, чи в гірший бік. Працює звичайна схема взаємодії влади з бізнесом: ми зустрічаємося, домовляємося, а ось потім... Набагато краще було б, якби бізнесу не давали заздалегідь нереальних обіцянок".
Новини
22:01
Російським морякам таки заборонили доступ на "Містраль"
"Я питав Олланда щодо Містралей. Президент дозволив сказати вам, що російським матросам заборонено доступ на борт. У цьому дуже чутливому питанні Франція буде стояти на своїй нинішній позиції доти, доки буде зберігатися поточна ситуація", - сказав французький філософ Бернар-Анрі Леві.
19:40
Штайнмаєр: Ми близькі до розмежування конфліктуючих сторін на сході України
19:05
В ЄС створюють фонд для безпекової підтримки країн Східного партнерства
"Заснований фонд є практичною мірою, яка дозволить заохотити країни Східного партнерства більш активно брати участь у загальноєвропейській політиці безпеки і оборони. Нинішня ситуація в сфері безпеки вимагає, щоб Європа зробила такі практичні заходи", - зазначив міністр оборони Литви Юозас Олекас.
18:25
Чехи створили спільноту, щоб не пустити Путіна до Праги
В інформації про групу організатори зазначають, що не згодні з рішенням президента Чехії Мілоша Земана запросити Путіна до Праги.
18:03
Місія ЄС оцінить наближення України до безвізового режиму
Візит місії ЄС з оцінки виконання Україною другої фази плану дій щодо лібералізації візового режиму проходитиме 24-28 листопада.
17:44
ЄС і НАТО тиснуть на Францію через "Містралі" - глава Міноборони Польщі
Франція знаходиться під великим тиском з боку ЄС і НАТО у питанні поставки до Росії вертольотоносця "Містраль".
17:23
Санкції проти РФ мають бути посилені – глава МЗС Польщі
Санкції проти Росії мусять бути посилені, якщо буде РФ буде надалі дестабілізувати ситуацію і керовані нею бойовики підуть на незайняті ними нині території.
16:56
Німецька автокомпанія йде з російського ринку через українську кризу
Через зниження попиту, до якого привели слабкий рубль і економічні проблеми в Росії, SEAT, "дочка" Volkswagen припиняє продажі на території Російської Федерації.
15:40
Санкції повинні утримати РФ від подальшої агресії проти України - Коморовський
Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає, що санкції проти Росії мають бути такими, що можуть утримати РФ від подальшої агресії щодо України.
15:00
Російських моряків пустили на борт "Містраля"
Російські моряки із складу екіпажу вертольотоносця "Владивосток" знову піднялися на борт корабля.
14:39
Норвегія надасть Україні $15 млн допомоги
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та прем’єр-міністр Королівства Норвегія Ерна Солберг підписали міжурядову угоду стосовно підтримки державного бюджету у розмірі $15 млн.
14:14
Іспанія подає до суду на організатора опитування про незалежність Каталонії
Державний прокурор Іспанії заявив, що невдовзі звернеться з позовом до голови Каталонії Артура Маса за порушення судової заборони і проведення голосування про незалежність регіону.
14:14
Президент Чехії запросив Путіна до Праги
Президент Чехії Мілош Земан запросив президента Росії Володимира Путіна до Праги.
13:26
Молдова видворила з країни групу росіян та українців
Генпрокуратура та Служба інформації і безпеки Молдови офіційно підтвердили факт депортації іноземців, затриманих спецслужбами у п'ятницю, 14 листопада, за підозрою в підготовці акцій по дестабілізації ситуації перед виборами.
13:13
Генсек НАТО: РФ продовжує нарощувати військову присутність в Україні
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія продовжує нарощувати військову присутність як в Україні, так і на кордоні, чим порушує режим припинення вогню.
12:59
Ще одна українська птахофабрика постачатиме свою продукцію до ЄС
Вінницька птахофабрика, що належить компанії "Миронівський хлібопродукт", отримала дозвіл на експорт курятини в країни Європейського Союзу.
12:43
РФ заборонила ввезення м’яса з Чорногорії через реекспорт з ЄС
Россільгоспнагляд з 18 листопада ввів тимчасові обмеження на поставки в РФ з Чорногорії м'яса та худоби в зв'язку з неодноразовим виявленням незаконного реекспорту цієї продукції з Євросоюзу,
12:31
Глава МЗС Румунії подав у відставку, пропрацювавши 8 днів
Теодор Мелешкану заявив, що подає у відставку через проблеми, які виникли у виборців під час голосування за кордоном 16 листопада.
12:24
Викрадений нацистами рукопис повернувся до Польщі
Дрезденська університетська бібліотека повернула Польській національній бібліотеці у Варшаві збірник проповідей Sermones de tempore, створений в епоху Пізнього Середньовіччя.
12:12
Австралія "вистрелила собі в ногу" – МЗС РФ
В МЗС РФ заявили, що Росія жорстко дотримується "міжнародних режимів нерозповсюдження зброї масового знищення, включаючи ядерну". Відмовившись від співпраці з російською стороною, Австралія "вистрелила собі в ногу", показавши себе ненадійним партнером.
12:00
Норвегія може поставляти до України до 8 млрд кубометрів газу на рік
Потенційний обсяг постачання газу з Норвегії до України за європейськими маршрутами, зокрема через Словаччину і Польщу, може становити до 8 млрд кубометрів на рік.
11:41
Санкції щодо Ізраїлю не на часі – Могеріні
У ЄС заперечили інформацію про те, що країни-учасниці наразі готуються впровадити санкції щодо Ізраїлю за політику, яка дестабілізує ситуацію в регіоні
11:22
фотоУ Чехії пройшли флешмоби на підтримку України
Під час святкування 25-ї річниці Оксамитової революції чехи організували флешмоби на підтримку України.
10:58
55 латвійських вчителів покарано за незнання державної мови
За 10 місяців 2014 року 55 вчителів у школах нацменшин були покарані за те, що не володіли державною мовою на належному рівні.
10:41
Наступний конфлікт Росія розв’яже на Балканах – депутат Бундестагу
Наступна криза за участю Москви розіграється на Балканах.
10:23
У Латвії затримали проросійського активіста
Співробітники латвійських правоохоронних органів 17 листопада затримали в Ризькому аеропорту відомого політичного діяча і співголову конгресу російських громад Латвії Олександра Гапоненка.
10:07
Франція закрила російським морякам доступ на борт "Містраля"
З 17 листопада російські моряки, дислоковані у французькому порту Сен-Назер, не мають доступу на борт вертольотоносця "Владивосток" класу "Містраль".
09:55
Британія надіслала 10 бронемаших та 11 моніторів в місію ОБСЄ в зоні АТО
Як відомо, раніше приводом для критики на адресу місії неодноразово ставав той факт, що в місії ОБСЄ працює забагато росіян, у той час як Західна Європа представлена недостатньо.
09:53
Посилення санкцій щодо РФ можливе в грудні - російські ЗМІ
Про посилення санкцій щодо Росії може піти мова на саміті Євросоюзу в грудні, якщо підтримувані Москвою сепаратисти перенесуть військові дії за межі ДНР і ЛНР.
09:25
Фінляндія і Естонія побудують LNG-термінал
Фінляндія і Естонія досягли згоди про будівництво СПГ-терміналу, газопровід зрідженого природного газу буде побудований між країнами найпізніше в 2019 році.
09:14
В ЄС не досягли компромісу щодо бюджету на 2015 рік
Після семигодинних переговорів представники країн - членів Євросоюзу і Європейського парламенту не змогли в обумовлений законом строк досягти компромісу щодо бюджету ЄС на 2015 рік.
09:02
Суд ЄС допоможе у формуванні "чорного списку" лідерів "ЛНР" та "ДНР"
Представники ЄС будуть протягом двох тижнів обмірковувати, хто саме з сепаратистів буде занесений в санкційний список, доведеться звертатись у Суд ЄС.
08:52
У ЄС щоразу більші розбіжності щодо санкцій проти РФ - МЗС Польщі
Міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина заявив про щораз більшу різницю поглядів на тему загострення санкцій проти Російської Федерації за її агресію проти України.
08:30
Фото, відеоВ Угорщині - протести проти "друга Кремля" Орбана. Штурмували парламент
Прем'єра Орбана звинувачують у працевлаштуванні корумпованих державних службовців та прокремлівській політиці. Протестувальники скандували: "Орбан, йди!" та тримали плакати з гаслами: "Ми не платитимемо податок злочинцям". Вони також скандували: "Європа, Європа!".