25 червня 2022

Колонки
120 днів боротьби за статус кандидата: погляд із Банкової
Так швидко не рухався до ЄС жоден із нинішніх членів чи кандидатів. І навряд чи хтось зможе це повторити. Але ми не зупиняємось і переходимо до наступних етапів.
Новини
19:56
Польща зажадала пояснень від Росії через зняття її прапорів
Віцеміністр закордонних справ Польщі Марцін Пшидач повідомив, що польський консул у Смоленську звернувся до російської влади з вимогою пояснень після того, як з меморіалу в Катині у Смоленській області було знято прапор Польщі.
19:21
Мін’юст Туреччини розглядає повернення смертної кари за підпал лісів
Туреччина розмірковує над переглядом рішення 2004 року про скасування смертної кари, заявив міністр юстиції в суботу після того, як президент Тайіп Ердоган підняв це питання у зв’язку з лісовими пожежами.
18:58
Лукашенко вважає, що Литва оголосила Росії війну
Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко на зустрічі з Владіміром Путіним порівняв рішення Вільнюса обмежити транзит до Калінінградської області з оголошенням війни.
18:27
Стрілянина в Осло: у Норвегії оголосили максимальний рівень терористичної загрози 
Після нічної стрілянини із загиблими в Осло у Норвегії рівень терористичної загрози підвищили з третього до п’ятого, найвищого з можливих.
17:46
Столтенберг пояснив, чому саміт в Мадриді стане вирішальним для НАТО
Лідери НАТО на саміті в Мадриді наступного тижня погодяться на найбільшу трансформацію колективної оборони з часів закінчення холодної війни.
17:28
Україні вирішувати, що прийнятно за столом переговорів - Столтенберг 
Генсек НАТО Єнс Столтенберг наполягає, що війна Росії проти України є агресивною, і українці повинні самі вирішувати, що для них прийнятно у переговорах з РФ.
16:44
фотоКілька тисяч людей беруть участь в масштабній демонстрації перед самітом G7
Близько 3500 людей зібралися на в Мюнхені на велику демонстрацію перед початком саміту лідерів держав "Групи семи".
16:24
Президент Литви про калінінградський транзит: жодних поступок Росії
15:58
На АЗС Угорщини ввели обмеження на продаж пального
Водіїв легкових автомобілів в Угорщині з п’ятниці обмежили купівлею 50 літрів палива на день на заправних станціях, що належать угорській MOL та австрійській OMV.
15:18
Визначено дату підписання "транспортного безвізу" з ЄС
Визначено дату підписання Спеціальної угоди про лібералізацію автомобільних перевезень з ЄС, яку ще називають "транспортним безвізом".
14:49
У Франції хочуть закріпити право на аборт в конституції
Група депутатів партії президента Франції Еммануеля Макрона запропонує схвалити законопроєкт про включення права на аборт до конституції країни.
14:22
Польща домагається розміщення на своїй території бригадної групи НАТО
Польща на саміті НАТО в Мадриді виступатиме за збільшення присутності Альянсу в країні на тлі російського вторгнення в Україну.
13:47
Україна підтримує Молдову на тлі погроз Москви - Кулеба
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про підтримку Молдови на тлі російських погроз на адресу сусідньої країни.
13:32
Медведєв пригрозив відрізати газ Молдові і шантажує "росіянами" у Придністров’ї
Заступник голови Радбезу РФ Дмітрій Медведєв пригрозив Молдові, що заходи Кремля у відповідь на приєднання Кишинева до антиросійських санкцій не змусять себе чекати.
12:41
Україна та Німеччина підписали угоду про грант на 1 млрд євро
Міністр фінансів України Сергій Марченко та міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер 24 червня підписали угоду між урядами двох країн про надання Україні 1 млрд євро грантового фінансування.
12:22
Євродепутат про дискусії щодо калінінградського транзиту: схоже, поки Росія перемагає
Депутат Європарламенту Пятрас Ауштрявічюс повідомив, що цього тижня у Брюсселі відбулися важливі дискусії щодо калінінградського транзиту, і, за його словами, Росія поки перемагає.
11:51
Греція зупинила прийом заяв на візи для росіян
Візовий центр Греції зупинив прийом документів на візи у громадян Росії -  консульства Греції у Москві, Санкт-Петербурзі та Новоросійську не розглядатимуть заяви з  27 червня.
11:33
Зеленський звільнив послів у Грузії, Словаччині та Португалії
Президент Володимир Зеленський 24 червня видав укази про звільнення кількох українських послів, зокрема, у Грузії, Словаччині та Португалії.
11:12
Джонсон пішов би у відставку, якби довелось зупинити підтримку України
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що серед принципових питань, які б він розглядав як причину своєї відставки, могла б стати поразка у підтримці України.
10:42
Українці та поляки проведуть спільний прайд у Варшаві
У суботу українці і поляки виступлять за мир і вимагатимуть припинити дискримінацію ЛГБТ+ спільноти на спільному прайді у Варшаві.
10:12
Санду розповіла про плани приїхати в Київ
Президентка Молдови Мая Санду розповіла, що до її планів входить візит до Києва.
09:55
В Осло після стрілянини біля гей-бару скасували прайд, поліція розслідує тероризм
Усі заходи, пов’язані з прайд-парадом у Осло, скасовані після того, як у ніч на суботу в центрі міста сталась кривава стрілянина.
09:19
Розвідка Британії розповіла про відсторонення командувачів військ РФ в Україні
З початку червня найвище командування Росії, швидше за все, відсторонило кількох генералів від ключових оперативних командних посад у війні в Україні.
08:56
Бургомістр Берліна пів години спілкувалась через відеозв’язок з фальшивим Віталієм Кличком
Шахрай, який видавав себе за мера Києва Віталія Кличка, зв’язався по відеозв’язку з бургомістром Берліна Францискою Ґіффай.
ВідеоКоли вже членство? Відповіді на запитання про статус кандидата, загрози та перешкоди
08:19
В Осло є загиблі та поранені в результаті стрілянини біля популярного гей-бару
У результаті стрілянини в нічному клубі та на прилеглих вулицях у центрі норвезької столиці Осло двоє людей загинули та 14 отримали поранення.