В Лондоні впали ціни на житло

Понеділок, 16 червня 2014, 15:01

Вартість житла в Лондоні вперше впала в цьому році після рекордного зростання, повідомляє Bloomberg з посиланням на дані порталу з нерухомості Rightmove Plc.

Це відбувається на тлі відтоку з ринку покупців, які не хочуть переплачувати, відзначає агентство. Середні ціни на житло в Лондоні впали в червні на 0,5%, до £589,7 тис. - це перше падіння в цьому році. Житло в найдорожчому районі британської столиці - Кенсинготон і Челсі - подешевшало на 0,3%, до £2,38 млн.

В ці ситуації активність на ринку нерухомості у Британії підтримується низькими відсотковими ставками на кредити на житло та урядовими проектами допомоги малозабепеченим. передає Euronews.

По всій Великобританії ціни зросли лише на 0,1%. За даними порталу, ціни на житло у Великобританії за минулий рік виросли на 7,7%, а в самому Лондоні - на 14,5%. Раніше повідомлялося, що після того, як вартість житла в Лондоні перевищила докризовий рівень, експерти почали побоюватися нового "мильного міхура". Проте в Центробанку Англії, заспокоювали, що приводів для занепокоєння немає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: