Делегація України у вівторок відбуде на переговори про закупівлю газу в Європі - голова "Нафтогазу"

Вівторок, 17 червня 2014, 09:20

Українська делегація у вівторок ввечері 17 червня відбуде в Європу на переговори щодо постачання газу від європейських компаній, повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в понеділок, передає Інтерфакс.

"Україні зараз пропонують дешевий газ, дешевше, ніж навіть $350, $320 за 1 тис. куб. м. Це європейські компанії, які володіють ресурсом газу і готові його поставити в Україну. Зараз, мабуть, час це робити", -- цитує його слова прес-служба уряду.

Глава НАК зазначив, що в даний час "Нафтогаз" вже працює з двома компаніями - німецької RWE і французькою Gaz de France, в той же час є пропозиції і від інших, схожих за розміром, прозорості і вагою компаній".

"Якщо німецька компанія може купувати газ по $300, можливо, є сенс, щоб купувала німецька компанія, зберігала в сховищах України. Навіщо "Нафтогазу" купувати газ навіть за $385, якщо інші його купують набагато дешевше?" -- сказав А.коболєв.

Як повідомлялося, після відмови України від запропонованої Росією ціни в $385 за 1 тис. куб. м і небажання російської сторони йти на запропонований Єврокомісією компроміс про літньою ціною в $300 і зимової $385 за 1 тис. куб. м "Газпром" з понеділка повністю припинив поставки газу "Нафтогазу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: