В Брюсселі прибрали останню бюрократичну перепону асоціації з Україною

Четвер, 19 червня 2014, 09:00

Комітет постійних представників країн-членів ЄС у Брюсселі (COREPER) в середу схвалив юридично обов'язковий дозвіл на підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС та затвердив проект відповідного рішення Ради ЄС про таке підписання.

Про це ЄвроПравді повідомило джерело в європейських структурах, додавши, що це була остання бюрократична перешкода для підписання угоди. "Тепер перепон немає, угоду підпишуть 27 червня", - додало джерело.

В понеділок відбудеться зустріч міністрів закордонних справ 28 країн-членів Євросоюзу (Рада ЄС у міжнародних справах), де буде підтверджена політична згода на підписання угоди.

Також COREPER затвердив юридичну схему "повторного підписання" угоди. Як відомо, 21 березня документ вже було підписано лідерами ЄС та українським прем'єром Арсенієм Яценюком. Це ускладнило процедуру його підписання у червні, адже підписні листи під угодою вже заповнені.

Як повідомляла ЄвроПравда, в середині червня виникли несподівані перепони у підписанні УА - через рішення Суду ЄС щодо давньої угоди з Філіппінами змінилися повноваження різних органів ЄС. Через це довелося терміново змінювати проекти технічних рішень щодо підписання  угод з Україною, Молдовою, Грузією.

По Молдові та Грузії допрацювання відбулося оперативніше - вже в понеділок необхідний пакет документів був затверджений Радою ЄС. Допрацювання українського проекту дещо затягнулося.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.