ЄС створить новий орган влади для підтримки України

Середа, 25 червня 2014, 15:48

У Брюсселі створюється новий орган влади, що отримав назву "Група підтримки України". Ця структура курируватиме діяльність усіх органів ЄС з питаннь, що стосуються їхньої взаємодії з Києвом. 

Про це в інтерв’ю ЄвроПравді повідомила засновник Офісу зв'язку українських аналітичних центрів у Брюсселі Олена Пристайко.

"Наскільки мені відомо, до нього увійдуть близько 30 чиновників з різних структур ЄС. Також, можливо, до них долучаться кілька дипломатів з країн-членів Євросоюзу. Важливо, що йдеться не про віртуальний орган, що об'єднує людей з різних підрозділів, які б іноді зустрічалися або спілкувалися телефоном на тему "як там поживає Україна?". Ініціатива набагато серйозніша. Це безпрецедентний крок з боку Європейського Союзу", — заявила вона.

Цікаво, що такий орган вперше створюється для країни, котра не є членом Євросоюзу.

"Основна функція — координація дій усіх органів ЄС з питань, що стосуються України, особливо — допомога Києву в імплементації Угоди про асоціацію", — уточнила Пристайко.

Групу очолить Петер Балаш, заступник голови Генерального директорату ЄС з питань торгівлі, котрий курирував переговори з Україною. Її робота розпочнеться вже 3 липня. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.