ПОРОШЕНКО НАПОЛЯГАЄ НА ШВИДКОМУ ПІДПИСАННІ АСОЦІАЦІЇ, РОМПЕЙ ПОГОДИВСЯ

Середа, 4 червня 2014, 16:32

Прес-служба новообраного президента України Петра Порошенко сьогодні поширила офіційну заяву про його готовність якнайшвидше підписати економічну частину угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

"Прагнення до євроінтеграції захищали ми на Майдані, саме тому я готовий підписати економічну частину угоди про асоціацію і ввести зону вільної торгівлі з ЄС одразу після інавгурації", - цитує прес-слжба Порошенка його заяву, зроблену під час зустрічі зустрічі з президентом Австрійської Республіки Гайнцем Фішером. Ця зустріч відбулася в середу у Варшаві.  

Тим самим Петро Порошенко знову спростовує чутки про те, що він виступає за відкладення підписання Угоди.

Сьогодні, 4 червня, глава Європейської ради Герман Ван Ромпей заявив, що ЄС та Україна підпишуть частину Угоди про асоціацію, яка залишилася, „найпізніше" 27 червня. 

"З Україною ми вже підписали політичну частину, і частину, яка залишилася (економічну - Ред.), підпишемо найпізніше 27 червня", - сказав він в Брюсселі на прес-конференції, передає УНІАН.

Як відомо, наприкінці травня видання The Wall Street Journal повідомило, що нібито Порошенко попросив у  голови Європейської Ради Германа ван Ромпея "ще трохи часу" на підготовку підписання Угоди. Сьогодні стало відомо, що Німеччина також виступає за відкладення підписання Угоди.

Водночас, Порошенко в офіційних заявах стверджує, що готовий до підписання без додаткового очікування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.