Німеччина не полишає спроб домовитися з РФ про Україну, переговори у вівторок

П'ятниця, 6 червня 2014, 14:38

Наступного вівторка, 10 червня, в Санкт-Петербурзі відбудуться тристоронні переговори між Німеччиною, Польщею та Російською федерацією на рівні міністрів закордонних справ.

Про досягнену домовленість з цього питання повідомив твіттер німецького МЗС.

На зустрічі Франк-Вальтера Штайнмайєра, Радослава Сикорського, Сергія Лаврова буде йтися про Україну, наголошує німецьке зовнішньополітичне відомство. Водночас, у повідомлені відсутня згадка про те, чи буде долучена українська влада до цього процесу.

Німеччина активно долучилася до переговорів з РФ щодо вирішення кризи в Україні. Днями відбулася зустріч Ангели Меркель і Володимира Путіна, присвячена українській кризі. Минулого тижня Україну відвідав посланець федерального уряду Гернот Ерлер, який лобіював початок українсько-російського діалогу.

За даними французького видання Le Nouvel Observateur, Ангела Меркель матиме ще один шанс виступити у ролі посередника між Ураїною та Росією 6 червня, під час спільного обіда лідерів європейських країн, США, Канади, Росії та України. На цьому заході німецький канцлер сидітиме за столом між Володимиром Путіним та Петром Порошенком.

Розсадка політиків, учасників спільного обіда. Ілюстрація Le Nouvel Observateur
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: