Порошенко обговорив з міжнародними партнерами припинення перемир'я на Донбасі

Вівторок, 1 липня 2014, 09:01

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом та державним секретарем США Джоном Керрі, повідомила прес-служба глави держави в ніч на вівторок.

Як наголошується в повідомленні, в ході бесіди Порошенко поінформував міжнародних партнерів про прийняте на засіданні Ради національної безпеки та оборони рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі.

"Українська сторона десять днів поспіль у повному обсязі виконувала взяті на себе зобов'язання, дотримувалася в односторонньому порядку режиму припинення вогню і заплатила за це десятками життів", - сказав президент України.

Водночас він розповів про умови, за яких Україна буде готова розпочати політичні переговори для реалізації мирного плану на Донбасі.

"У разі реалізації основних пунктів мирного плану, позиція по яких була узгоджена і у рішенні Європейської Ради 27 червня і в результаті чотиристоронніх телефонних переговорів, а саме: двостороннє припинення вогню, впровадження надійного контролю на україно-російському кордоні при моніторингу та верифікації ОБСЄ та звільнення всіх заручників, які незаконно утримуються, Україна буде готова розпочати політичні переговори без будь-яких додаткових умов для реалізації мирного плану на Донбасі", - підкреслив Петро Порошенко.

Як повідомлялося, президент України за підсумками засідання РНБО прийняв рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: