РФ винесе питання про неприпустимість санкцій на генраду СОТ

П'ятниця, 18 липня 2014, 16:12

Росія буде змушена винести на розгляд генради СОТ питання про неприпустимість санкцій, повідомив РІА "Новости" міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв за підсумками зустрічі з генеральним директором СОТ Роберто Азеведо на полях "ділової двадцятки" в австралійському Сіднеї.

Про це повідомляє РІА "Новости".

Влада США в ніч на четвер ввели нові санкції проти російських компаній і банків, включно з ВЕБ, Газпромбанк, "Роснефть", НОВАТЕК. Їм, зокрема, буде закритий доступ до фінансових ринків США, а американським компаніям і приватним особам буде заборонено видавати компаніям кредити терміном більш ніж 90 днів.

"На зустрічі з паном Азеведо я порушував тему санкцій. Сказав, що ми розглядаємо як неприйнятні ці неконструктивні дії, і, мабуть, будемо змушені - це не наш вибір, ми змушені ставити відповідні питання на генеральній раді СОТ", - сказав Улюкаєв.

При цьому міністр повідомив, що порушувати тему санкцій в рамках зустрічей міністрів торгівлі "великої двадцятки" він не планує.

Раніше прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що санкції США - це "приклад недобросовісної конкуренції", з яким потрібно розбиратися в рамках СОТ та інших міжнародних процедур.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: