У Лондоні виступають за посилення санкцій ЄС щодо Росії

Понеділок, 21 липня 2014, 09:16

Великобританія розраховує, що її партнери по ЄС на зустрічі у вівторок розглянуть можливість розширення санкцій проти Росії через авіакатастрофу малайзійського лайнера на сході України, заявив у неділю глава британського МЗС Філіп Хеммонд.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Ми розраховуємо на згоду наших європейських партнерів у тому, що стосується подальших кроків відносно санкцій, якщо Росія до того часу радикально не змінить позицію", - сказав він.

"Росіяни мають вплив, якщо не безпосередньо контролюють цих людей (бойовиків – Ред.), забезпечуючи і підтримуючи їх. Вони не можуть заперечувати своєї відповідальності за дії цих людей", - додав глава британського МЗС.

Він зазначає, що існує інформація, яка вказує на те, що літак був збитий над територією, котра перебуває під контролем бойовиків.

"Росіяни повинні знати, що очі світового співтовариства зараз звернені на них. Від того, як вони поводитимуться у зв’язку з цією подією, залежить, як світ дивитиметься на них у майбутні місяці й роки", - сказав Хеммонд раніше в неділю в ефірі британського телеканалу "Скай-ньюз", зазначивши, що "Росія ризикує перетворитися на державу-ізгой".

При цьому він зазначив, що Великобританія разом з Австралією працюють над проектом резолюції для СБ ООН по авіакатастрофі на сході України.

Очікується, що цей проект буде розглянуто на засіданні РБ ООН у понеділок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: