Лідери ЄС можуть зібратися на саміт ще в липні - Ештон

Середа, 23 липня 2014, 09:01

Верховний представник із закордонних справ і політики безпеки ЄС Кетрін Ештон не виключила, що лідери 28 країн Євросоюзу ще до початку серпневих канікул можуть зібратися на саміт для обговорення української кризи та санкцій щодо Росії.

Про це в середу повідомив Інтерфакс.

"Список (фізичних і юридичних осіб для адресних санкцій - ІФ) поки складається, і я не можу сказати точно, скільки людей і підприємств в ньому буде... Як ви знаєте, це робиться на рівні послів", - сказала вона у вівторок на прес-конференції.

"Будь-яке рішення про можливе скликання наступного засідання Європейської ради прийматиметься виходячи з того, що буде потрібно ще зробити", - підкреслила Ештон.

Вона нагадала, що саміт, який відбувся минулого тижня, дав виконавчим структурам ЄС мандат на подальшу роботу з підготовки до санкцій і вжиття адресних заходів у зв'язку з українською кризою. У вівторок міністри закордонних справ в постанові Ради ЄС визначили роботу на найближчі дні.

"Виходячи з цього, в четвер буде прийнято рішення про доцільність проведення офіційного засідання Європейської ради... Це будуть вирішувати голова Європейської ради та інші (лідери – Ред.)", - сказала вона.

На останньому засіданні Європейської ради глави держав і урядів країн ЄС запланували наступну зустріч на 30 серпня. Вона буде присвячена насамперед призначенню кандидатур на ключові керівні посади в Брюсселі. Проте європейські лідери заявили про готовність зібратися в будь-який момент, якщо того вимагатимуть події.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: