"Чорні скриньки" малайзійського "Боїнга" будуть доставлені ІСАО до Великобританії - Гройсман

Середа, 23 липня 2014, 09:15

Бортові самописці ("чорні скриньки") малайзійського "Боїнга", що зазнав катастрофи в Донецькій області, передані малайзійській стороні і під контролем ІСАО будуть доставлені до Великобританії, повідомив голова урядової комісії з розслідування обставин трагедії віце-прем'єр України Володимир Гройсман.

Про це в середу повідомив Інтерфакс.

На прес-конференції у вівторок у Харкові він підкреслив, що іноземні представники та Україна підписали документ, згідно з яким українська сторона не торкалася "чорних скриньок".

"Те, що називається "чорними скриньками", знаходиться під повним контролем малайзійської сторони. За участю нідерландської сторони і ІСАО спільно з українською стороною був відпрацьований документ, який засвідчив: всі предмети, які були передані, жодної хвилини не були під контролем української сторони", - сказав Гройсман.

За його словами, ці предмети будуть перевозити до Великобританії через Київ під контролем ІСАО.

"Ми отримали від Нідерландів ноту про готовність взяти на себе розслідування за участю всіх зацікавлених сторін. Це означає, що лідером процесу є Нідерланди. Україна буде включена в цей процес на всі сто відсотків", - сказав Гройсман.

При цьому він скептично висловився про документ, який, за інформацією ЗМІ, було підписано між представниками так званої "Донецької народної республіки" і малайзійської стороною при передачі їм "чорних  скриньок".

"Думаю, цей документ не вартий паперу, на якому написаний", - сказав Гройсман.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: