Німці "за" торговельні та фінансові санкції щодо Росії - опитування

Середа, 23 липня 2014, 10:27

Більше половини опитаних після катастрофи Boeing-777 вважають за необхідне ввести торговельні санкції проти Росії. Одночасно більше 60% - проти військового втручання в Україні.

Про це йдеться в дослідженні інституту вивчення громадської думки YouGov, опублікованому Deutche Welle.

Після катастрофи пасажирського лайнера авіакомпанії Malaysia Airlines на сході України більшість німців висловлюються за торговельні санкції проти Росії.

Згідно з даними дослідження, оприлюдненими в середу 23 липня, 53% опитаних схвалили б введення Німеччиною та іншими країнами Заходу торговельних санкцій проти РФ.

Тільки 26% висловилися проти такого кроку, повідомляє агентство dpa. Що стосується заморожування банківських рахунків росіян, то його підтримують також 53% опитаних; 30% респондентів - проти цього кроку.

Разом з тим 62% німців заявили, що не хочуть розриву дипломатичних відносин з Росією після катастрофи Boeing (22% висловилися за цей крок). 64% респондентів не підтримують ідею військової підтримки Києва, лише 18% вважають таку допомогу прийнятною.

За відправку військ НАТО для захисту України від Росії висловилися лише 15%, 65% проти такого кроку. Нерішучість респондентів викликаkj питання про фінансову підтримку українського уряду: 40% висловилися за цей крок, 36% - проти.

В ході дослідження було опитано 1070 повнолітніх німців і 1634 британців. Опитування проводилося з 20 по 22 липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: