Білорусь знімає обмеження на постачання українського пива й цукерок

П'ятниця, 25 липня 2014, 16:54

Вчора уряд Білорусі вирішив зняти обмеження на постачання українських кондитерських виробів та пива на білоруський ринок.

Цю інформацію сьогодні поширила прес-служба МЗС Білорусі.

"24 липня прем'єр-міністром Республіки Білорусь підписано постанову (№ 719), яке знімає мали місце у наших партнерів по СНД побоювання щодо доступу їх товарів на білоруський ринок", - заявив начальник управління інформації - прес-секретар МЗС Дмитро Мирончик.

Нагадаємо, що в квітні-травні поточного року влада Білорусі ввели ліцензування поставок в країну цементу, скла, пива, деяких видів макаронних і кондитерських виробів. Ці рішення були введені тимчасово, строком на шість місяців, і стосувалися товарів з держав, крім членів Митного союзу. Особливе обурення ці рішення викликали в українських виробників пива і цукерок, передає TUT BY.

У відповідь на минулого тижня Україна пригрозила введенням загороджувальних мит на ряд білоруських товарів (шини, холодильники, молочні вироби, азотні добрива і ін), які займають вагому частку на українському ринку. Білорусі було дано 10 днів для виправлення ситуації.

У результаті офіційний Мінськ першим зробив крок назустріч. У МЗС Білорусі очікують, що "Україна забезпечить доступ білоруських товарів на свій ринок в режимі, встановленому Договором про зону вільної торгівлі, оперативно скасувавши відповідні рішення Міжвідомчої комісії".

"У тому ж випадку, якщо українські рішення набудуть чинності, ми змушені будемо вживати заходів адекватного реагування. Хоча сподіваємося, що за негативним сценарієм події розвиватися не буде, оскільки це не відповідає духу і рівнем взаємодії між нашими братніми країнами", - резюмував Дмитро Мирончик.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.