На саміті НАТО готуються рішення щодо України - міноборони Польщі

Четвер, 31 липня 2014, 17:35

Україна може отримати додаткову військову допомогу країн-членів НАТО після запланованого на вересень цього року саміту в Уельсі.

Про це повідомив міністр оборони Польщі Томаш Семоняк в сьогоднішньому ефірі польського радіо PIN.

"Бачу дедалі більшу відкритість, зокрема, США. У квітні було прийнято рішення президента Барака Обами про те, що може бути поставлене не смертоносне озброєння, та мені здається, що на вересневому саміті будуть теж певні пропозиції в контексті України", - сказав він, відповідаючи на запитання про поставки зброї для українців.

Одночасно Семоняк позитивно оцінив українську армію, зазначивши, що, незважаючи на колишні проблеми з корупцією та недофінансуванням, вона має "непогану техніку".

Міністр також висловив думку, що допомога країн-членів НАТО має бути розрахована на більш тривалу перспективу, аби "українці відчували, що належать до родини західних армій".

Одночасно Томаш Семоняк виступає за розташування баз НАТО в Польщі для безпеки Східної Європи.

"НАТО в Польщі та інших країнах Східної Європи - це ключ до безпеки. Про це ми будемо говорити за місяць під час зустрічі країн-членів НАТО в Ньюпорті, і я вірю, що цей напрямок буде розширено", повідомив міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.