Австрійський суд заарештував нерухомість сина екс-прем'єра України Азарова на 5 млн євро

Вівторок, 8 липня 2014, 09:32

Правоохоронці встановили зв'язок сина екс-прем'єра України Миколи Азарова, народного депутата Олексія Азарова (фракція Партії регіонів) з компанією L.A.D.A. Holding Anstalt (Ліхтенштейн). На підставі європейських санкцій австрійський суд заарештував нерухомість цієї компанії у Відні і Штирії на суму близько 5 млн євро, повідомляє Інтерфакс.

"З посиланням на санкції ЄС щодо представників режиму Януковича Федеральне відомство із захисту конституції і боротьбі з тероризмом повідомило агентству АРА, що Олексій Азаров є реальним власником компанії L.A.D.A. Holding Anstalt", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше припущення про те, що компанія L.A.D.A. Holding Anstalt насправді належить Азарову, висували українські журналісти. При цьому сам парламентарій, що формально представляє з 2012 року виборчий округ Слов'янська (Донецька обл.), свою причетність до компанії з нерухомості в Австрії неодноразово заперечував.

Судячи з ціни покупки, загальна вартість нерухомого майна, що належить холдингу L.A.D.A. Holding Anstalt, становить близько 5 млн євро.

Рахунок у банку L.A.D.A. Holding Anstalt в самому Ліхтенштейні, як підтвердив представник цієї компанії, назвавши його "дуже скромним", був заморожений після набрання чинності санкціями щодо українських чиновників. Прокурор Ліхтенштейну минулого тижня оголосив, що сукупні активи колишніх українських політиків, заморожених у князівстві внаслідок санкцій ЄС, складають 27 млн швейцарських франків (22,23 млн євро).

Наразі Азаров-молодший перебуває на 14-му місці у списку санкцій ЄС.

Агенція нагадує, що, крім цього, в кінці лютого прокурор Відня почав розслідування щодо Олексія Азарова, його дружини Лілії, а також податкового консультанта Крістофа Р. і бізнес-адвоката Фрідріха Б. Усіх звинувачено у відмиванні грошей, а також у порушенні закону Європейського Союзу про введення санкцій.

Відомо, що розслідувалася також діяльність фірми Garda Handels-und Beteiligungs GmbH, якою керувала Лілія Азарова. Їй також належала частка у віденському журналі для VIP-персон Vienna Deluxe Magazine.

За інформацією АРА, австрійська влада має намір запросити для розслідування правову допомогу і в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: