З Румунії до України екстрадовано організатора незаконного переправлення нелегалів

Вівторок, 8 липня 2014, 12:44

В Україну екстрадовано та доставлено до слідчого відділу управління СБУ в Закарпатській області уродженця Чернівецької області – організатора незаконного переправлення осіб через державний кордон, який тривалий час переховувався від слідства за кордоном.

Про це повідомили у прес-групі УСБУ в Закарпатській області.

Доведено, що екстрадований наразі організатор разом з трьома спільниками, мешканцями Виноградівського району Закарпатської області, у квітні-травні 2013 року незаконно переправили через українсько-угорський держкордон 15 нелегалів.

"Усі етапи незаконної діяльності від перевезення нелегалів до їхнього супроводу до пункту призначення були чітко розподілені між зловмисниками. Троє спільників доставляли нелегалів у прикордонний район, а організатор, очікуючи нелегалів на угорській стороні, самотужки супроводжував мігрантів до пункту призначення", - повідомили у прес-групі.

В закарпатському УСБУ уточнили, що в травні 2013 року на автодорозі "Хуст-Виноградів" співробітники СБУ затримали два автомобілі, у яких двоє зловмисників перевозили чотирьох громадян Шрі-Ланки та одного сирійця.

"Оперативники одразу встановили ще одного їхнього спільника та організатора каналу переправлення нелегалів", - уточнили в прес-групі управління.

Трьом учасникам злочинного угрупування було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3  ст. 332 ККУ, в якій йдеться про незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Проте, як уточнюють в УСБУ, аби уникнути кримінальної відповідальності, зловмисники після внесення застави, призначеної судом, нелегально перетнули український державний кордон. Усі учасники незаконної діяльності, у тому числі й організатор, були оголошені управлінням СБУ в Закарпатській області у міжнародний розшук.

У січні ц. р. вдалося встановити місце перебування організатора незаконного переправлення осіб, його затримала прикордонна поліція під час спроби перетнути румунсько-молдовський кордон. Наразі його екстрадовано до України та повідомлено про підозру за ч.3 ст.332 ККУ. За рішенням суду підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

В УСБУ в Закарпатській області також додали, що наразі спільники організатора затримані у Чехії та чекають екстрадиції в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: