Ратифікація Україною Угоди про асоціацію - це шлях до реформ - Фюле

Вівторок, 8 липня 2014, 13:30

Європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле зазначає, що в разі швидкої ратифікації Україною Угоди про асоціацію її можна буде застосовувати "майже негайно".

Про це він заявив у вівторок в Брюсселі під час засідання групи високого рівня з питань координації міжнародної допомоги Україні, передає УНІАН.

Говорячи про необхідність проведення в Україні реформ, Фюле зазначив, що вони також потрібні у зв’язку з підписанням Угоди про асоціацію, яка включає глибоку та всеохопну зону вільної торгівлі. "Швидка ратифікація Україною Угоди майже негайно дозволить її тимчасове застосування", - сказав комісар.

У цьому зв’язку Фюле наголосив, що реформи також необхідні для повного доступу до можливостей, які надає єдиний ринок. "Реформи зроблять зону вільної торгівлі Україна-ЄС успішною", - впевнений він.

Крім того, єврокомісар зазначив необхідність покращення у сфері верховенства права, проведення реформи судової системи, боротьби з корупцією, підвищення якості управління, захисту фундаментальних прав та свобод, поваги до національних меншин, покращення бізнес-клімату.

"Для цього важлива підтримка населення. Ми будемо підтримувати Україну в процесі її реформ, демонструючи зміст того, що називається європейською солідарністю", - додав Фюле.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: