Пілоти "проспали" зниження літака на 1500 метрів під час польоту

Четвер, 14 серпня 2014, 17:00

Пілоти авіакомпанії Jet Airways, які виконували 8 серпня рейс з Мумбаї до Брюсселю, не помітили, як повітряне судно самостійно пішло на зниження на 1500 м, пише The Times of India.

Про це пілотів повідомили з наземної служби контролю польотів в Анкарі. Самовільне зниження літака могло спровокувати зіткнення з іншим лайнером, який йшов у цьому самому повітряному коридорі, зазначають у службі.

Причиною ЧП стало те, що старший капітан авіалайнера в цей час спав, а другий пілот "грався планшетом", хоча згідно з правилами мав контролювати штурвал літака.

Лайнер виконував рейс на висоті 10 000 м та перевозив 280 пасажирів на борту. 

Про відхилення від фіксованої висоти на 1500 м пілотів повідомив центр з контролю польотів в Анкарі. Там одразу забили тривогу та всіма способами намагались достукатись до пілотів рейсу Мумбаї-Брюссель та повернути літак на запланований маршрут. 

У свою чергу індійське бюро контролю за літаками згодом повідомило, що наразі триває внутрішнє розслідування, і обіцяють покарати винних.

Згідно з правилами авіаційної безпеки, пілоту не заборонено спати під час подорожі, однак в цей час політ лайнера повинен контролювати інший пілот.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: