Санкції проти ЄС та США спровокували зростання цін у Росії

Вівторок, 19 серпня 2014, 08:52

Незважаючи на запевнення федеральної влади, що санкції стосовно продукції з ЄС і США не позначаться негативно на споживачах, у Москві та регіонах почали зростати оптові ціни на деякі товари.

Про це пише російська газета "Коммерсантъ".

Так, у столиці свинина для м'ясопереробних комбінатів подорожчала на 6%. Але відчутно змінилися ціни в Примор'ї, де деякі види риби подорожчали на 40%. Рекорд побила Сахалінська область, де зростання вартості курячих стегенець досягло 60%.

Вчора на засіданні ради з продовольчої безпеки уряду Сахалінської області регіональний міністр сільського господарства, промисловості й торгівлі Микола Борисов повідомив, що в Южно-Сахалінську і прилеглих містах оптові ціни на сири зросли на 10%, на м'ясо - на 15%. Найбільше - на 60% - подорожчали курячі стегенця.

За словами чиновника, місцеві рітейлери пояснюють зростання тим, що підвищилися оптові ціни в Приморському краї, який є основним постачальником продуктів на Сахалін.

Так, у Примор'ї м'ясо подорожчало на 26%, деякі види риби - на 40%, імпортовані з Китаю яблука - майже на третину, повідомили представники торговельних мереж Сахаліну. На острові роздрібні ціни на продовольство збільшилися на 3-60%.

"Наша роздріб говорить про підвищення цін в оптовиків, але у нас немає можливості перевірити це", - заявила мер Корсаківського району Лада Мудрова. Вона попросила владу регіону на нараді в обласній адміністрації ввести двосторонній моніторинг цін.

Заступник голови уряду Сахалінської області Сергій Карепкін повідомив, що в регіоні буде введена жорстка система контролю за цінами, але не уточнив її механізми. Між тим регіональне управління Федеральної антимонопольної служби, за словами виконуючої обов'язки керівника цього відомства Ірини Шило, оголосило про проведення моніторингу цін на продукти харчування.

Нагадаємо, в середу 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації". Цей указ став відповіддю РФ на секторальні санкції з боку Євросоюзу, США та інших країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: