Польська опозиція закликає владу ініціювати виключення Росії із Ради Європи

Вівторок, 19 серпня 2014, 15:16

Представники найбільшої у Польщі опозиційної партії "Закон та справедливість" (PiS) закликали польську владу ініціювати виключення Росії з Ради Європи та активніше діяти для її подальшої міжнародної ізоляції.

Про це вони заявили на прес-конференції у Сеймі, передає УНІАН.

"Ми виступаємо за те, аби Росія була виключена із Ради Європи та інших міжнародних організацій", - сказав голова парламентської фракції PiS Маріуш Блащак.

Він звинуватив польську владу в пасивності стосовно України, звернувши увагу на те, що міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський не брав участі в переговорах глав МЗС Німеччини, Франції, України та Росії під Берліном.

За словами Блащака, це нівелює роль Польщі, яка має відігравати активну роль у міжнародній політиці, оскільки є найбільшою державою-членом Європейського Союзу у Східній Європі.

"Сьогодні роль моста між Україною та Євросоюзом перебирає Німеччина", - додав він, зауваживши, що історія свідчить про те, що всі домовленості без участі поляків "погано закінчувалися для Польщі".

Як сказав Блащак, PiS закликає польську владу визнати "терористичними організаціями" сепаратистські утворення на сході України, що дозволить офіційно зафіксувати факт співпраці Росії з бойовиками.

"Допомога держави організації, яка є у списку терористичних, має серйозні міжнародні наслідки", - заявив член цієї партії, заступник голова Європарламенту Ришард Чарнецький.

Він виступив за те, аби міжнародна спільнота пригрозила Росії виключенням з ОБСЄ, ООН та інших міжнародних організацій. На його думку, це може стати "холодним душем" для росіян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.