Газ у Великобританії подорожчав на 21%

Середа, 20 серпня 2014, 09:33

Ціни на природній газ на європейському ринку зупинили найбільш різке падіння за останні п'ять років і перейшли до зростання у зв'язку з побоюваннями, що напруженість у відносинах між Росією та Україні призведе до перебоїв у постачанні палива.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Ф'ючерси на газ із постачанням наступного місяця подорожчали на торгах у Лондоні на 21% за останні шість тижнів.

На початку липня вони доходили до найнижчої позначки з 2010 року, оскільки після м'якої зими газосховища в Євросоюзі були заповнені максимально для цього сезону з 2008 року.

Як зазначає Bloomberg, газосховища України зараз заповнені менш ніж наполовину, і влада перейшла до режиму економії газу.

З 16 червня ВАТ "Газпром" перевело Україну на передоплату за постачання газу, що фактично призвело до припинення закупівель палива Києвом у РФ.

За підсумками сесії в понеділок газ у Великобританії подорожчав до 42,65 пенси за терм ($7,1 за 1 млн британських теплових одиниць).

За оцінками Societe Generale, в IV кварталі середня ціна газу в Лондоні підскочить до 64 пенсів. У понеділок контракт на газ з поставкою у IV кварталі коштував 57,85 пенси за терм, повідомляє Інтерфакс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: