ЄС готовий до проблем з постачанням газу цієї зими

Четвер, 28 серпня 2014, 14:25

ЄС готовий до можливих проблем з постачанням газу цієї зими.

Про це повідомила офіційний представник ЄК Марлене Хольцнер у четвер на брифінгу в Брюсселі, повідомляє "Інтерфакс".

Єврокомісія з початку кризи в газових відносинах Росії і України виконала велику роботу по забезпеченню енергетичної безпеки, зазначила вона.

"Ми прийняли довгострокові заходи. Всі держави-члени ЄС згідно з союзним регламентом повинні мати місячний резервний запас газу і подбати про вразливих клієнтів, наприклад, малих та середніх підприємствах", - сказала Хольцнер.

"Крім того, у нас є відповідна інфраструктура. Якщо деякі держави-члени не зможуть отримувати газ через Україну з Росії, інші держави зможуть переправляти свій газ, що надходить з інших джерел", - пояснила вона.

Хольцнер повідомила, що в жовтні Єврокомісія просить всі держави-члени доповісти про те, як вони готуються подолати можливі короткострокові енергетичні кризи взимку, які їх резерви, шляхи постачання і т.д. Таким чином, Єврокомісія отримує загальну картину і має можливість вчасно вжити необхідні кроки.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Росія має намір взимку перекрити транзит газу в Європу через Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: