Швейцарія ввела санкції проти 26 росіян і 18 компаній

Оновлено. Імена
Вівторок, 5 серпня 2014, 14:11

5 серпня Швейцарія посилила санкції проти Росії. Відповідно до них, забороняється вести фінансову діяльність з 18 російськими компаніями. Також до санкційного списку увійшли 26 осіб.

Про це повідомило видання 20 minuten з посиланням на Державний відділ економічних відносин Швейцарії.

Видання інформує, що згідно з нововведеними санкціями, "до Швейцарії заборонять вїзд 26 росіянам, серед них політики та бізнесмени. Також будуть заблоковані їхні рахунки у банках".

Reuters подає список осіб, які підпали під санкції. Це лідери сепаратистів в Україні, а саме прем'єр самопроголошеної "Донецької народної республiки" Олександр Бородай та командир батальйону "Восток" Олександр Ходаковський, високопоставлені чиновники силового блоку РФ, зокрема глава Служби зовнiшньої розвiдки РФ Николай Фрадков, секретар Ради Безпеки РФ Николай Патрушев, та президент Чечні Рамзан Кадиров.

Будуть заблоковані рахунки згаданих осіб у банках Швейцарії. Одночасно швейцарським посередникам забороняєтсья вести з ними будь-яку бізнес-діяльність. 

Санкції набирають чинності у вівторок 5 серпня о 18.00.

"Швейцарські санкції проти Росії - це жест солідарності для ЄС та єдність у загальному списку санкції проти Росії", - заявив депутат ХДС/ХСС Бундестагу Міхаель Футч.

Наприкінці минулого тижня представники різних країн вели переговори зі Швейцарією щодо того, аби вона приєдналася до європейських санкцій. Однак Берн в офіційних заявах відмовлявся це робити, пояснюючи таку позицію своїм нейтралітетом.

Раніше Німеччина офіційно звернулась до влади Швейцарії із закликом ввести санкції проти Росії, адже в іншому випадку російські банки зможуть обходити санкції ЄС, в тому числі залучаючи кредити в Швейцарії. 

Слід зазначити, що через банки Швейцарії, зокрема через Женеву, проходить 75% фінансів від експорту російської нафти. Згідно з офіційною інформацією Національного банку Швейцарії, на рахунках банків знаходиться приблизно 13,8 млрд швейцарських франків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.