Німеччина відмовляється від інвестицій у Росію на користь співпраці з Іраном

Середа, 6 серпня 2014, 16:21

Німецькі підприємства заморожують інвестиції у Росію на тлі незадоволення тим, яку роль РФ відіграє в українському конфлікті.

Водночас вони активізують співпрацю з іншою великою країною, яка також відчула ефект західних санкцій - Іраном. Компанії по всій території Німеччини відроджують колись міцні комерційні зв'язки з Іраном, говорять представники промисловості.

Про це пише The Wall Street Journal.

"Ринок вибухне, коли ембарго буде скасовано", - передбачає Стефані Спіннер-Кьоніг, виконавчий директор виробника хай-тек товарів Spinner GmbH та учасниця однієї з двох німецьких бізнес-делегації, що відвідали Іран цього року. Близько 100 німецьких компаній мають філії в Ірані і більш ніж 1000 підприємств працюють через торговельних агентів, згідно з даними німецько-іранської торгово-промислової палати.

Багато хто цікавиться інформацією про Іран після років ізоляції. Так, дводенна конференція щодо Ірану у Франкфурті залучила 40 компаній з машинобудівної та інженерної галузей. 

Темами конференції були доступ до ринку, інвестиційні правила, санкції та іранська політика. "Компанії вже намагаються підписати протоколи про наміри з іранськими торговельними партнерами, щоб увійти на ринок", - сказала Жуліана Емамі, менеджер проекту, організатор конференції. 

Деякі промислові гіганти, такі як виробник автомобільних комплектуючих Bosch GmbH, яка підписала свій перший контракт, вже наважилися повернутися до співпраці. "Ми вже уклали перші контракти", - говорить прес-секретар Трікс Бьон. - Але це все ще на дуже ранніх стадіях, і ми подивимося, як розвиватимуться події".

Нагадаємо, через тривалу кризу в Україні Німеччина зупинила дію угоди про постачання озброєння для військового тренувального табору в Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: